Saturday, 8 January 2011

Ragam Di Penghujung Semester

pertama2nya syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya dpt ku ciptakan sebuah blog di pagi yg hening ini..skang ni kul 4.00 pagi waktu di Jakarta..ak xleh nk tido..dh 2 minggu kot jd cmni..ak pn xtau knape..mungkin sbb dh dekat2 nk balik cuti sem ni biological clock ak jd tunggang langgang..ske ati die je nk adjust sendiri..actually xde bnyk perkara ak nk membebel pagi2 ni..sbb otak pn xbrape nk fresh walau mata xnk tertutup..

biase lah kami student medic kt cni yg menerima biasiswa JPA akan mengalami satu rutin yg same bile tibe penghujung bulan..sume jd baek..puasa..perghhh..sbb xde duwet dh..hahha..ntah bile la JPA nk naikan elaun ni ak pn xtau..kalo ak tulis sume sal scholar JPA ni mmg xkn habes sampai ak dpt next allowance..so ak juz nk ckp yg ak sedang mengalami krisis kewangan yg sangat sirius..hahaha..thanxs kpd kwn2 yg sudi menghulurkan bantuan..korang mmg best lah..

bnyk bende yg melayang-layang dalam benak fikiran ak sebelum ak menghabiskan semester ni..ouwh bt pengetahuan korang ak dh 5 sem kt cni..tnggl beberapa minggu lg sblm cuti semester..whooooooo! xsabar nk balik..jd dalam bnyk2 bnde yg ak pk tu..ak ader terpikir nk ganti Hp..cehh td bkn main cakap xde duwet..pape hal pon..langit runtuh ke..gunung berapi meletus ke..ak mmg akan ganti hp baru..Blackberry Torch 9800..stended je hp ni..applications die pn lebih kurang je ngn Nokia 3310..so mmg xheran la kalo ak pakai hp ni..

next..dalam keseronokan ak dok menghitung hari nk balik kampong ni..ak lupe lak yg ak ni bakal menduduki ujian akhir modul minggu depan..buku xsentuh lg..tiap hari dk mngadap laptop..bukak buku muka..xpe..esok2 ak stdy..stdy biar smart..result biar mantap..hahhaa..stdy smart ape bendenye kalo stdy last minute..tu cari nahas namanye..alhamdulillah la stakat ni methods stdy ak ni membuahkan hasil xpnh fail lg..hahaha..so korang leh la tiru ak tp ak xnk tanggung a sebarang kerugian korang..org ckp belajar medic ni susah..mane korang tau susah?sape cakap susah?senang je..cume kne hafal sume penyakit dan segala simptom2 nya berserta dengan ubat-ubat yg seswai..senang je kn?korang pn leh amik medic cm ak..hahaha

so exam..ak menunggu kedatangan mu..habes bab exam..ak pn da naik tensi tulis sal exam..kite switch lak ke fikiran ak yg selanjutnya..minggu ni la minggu paling busy..meeting sane..meeting sini..xabes2 ngn meeting..da la tido xcukup..mlm jd burung hantu..bile siang mule la jd cm ayam berak kapur..i wish time will go faster than diz..ak nk balik mesia..ohh yer..mcm biase..sebelum balik kne la beli ole2..ni yg paling ak xleh blah..ole2 tu dh satu hal..sejak ak stdy kt cni ak ase ak ni dh jd tokey jual kain..seb baik ak xberniaga kt facebook tu haa..kalo x mesti ak dpt lg bnyk dr yg JPA kasi kt ak..cm biase mak ak yg tersayang kt umah tu dan mak cik ak akn kirim kain..kalo siket xpe..ni sampai berpuluh2 helai..hayooo..boleh nk kirim bnyk2 tp jgn kirim ngn air liur je..huluq2 la dulu..ceq xde fulus nk cover sume ongkos2 itu..punyer la bnyk diorang kirim kain sampai ak kne tahan ngn imigresen kt LCCT time balik cuti raye aidilfitri 2010..hahaha..mcm haram..xpasal2 ak kne byr tax..

before balik mesia kali ni mmg kne ready bagasi besa nk sumbat kain2 tu..haihh..cpt2 la korang bank in uang ya..ermm..tu jela kot..skang pn dh azan subuh..got
to go now..



















5 comments:

  1. perghhh, besar gle beg..
    haha, yeahh..
    ak pertame komen =.=''

    ReplyDelete
  2. hehehe...best2!!!....hahaha tokey kain!!!

    ReplyDelete
  3. nak kirim kain jugak la buleh dop?

    ReplyDelete
  4. dr.azri saya mau kain baju kebaya!

    ReplyDelete